Hlavní obsah

Údajně neplodná žena přivede na svět čtyřčata

Novinky, Lenka Hloušková, The Sun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

V pubertě jí lékaři oznámili, že bude neplodná. Později nelítostnou diagnózu zmírnili, ovšem s tím, že případná těhotenství budou vždy riziková. Před necelými 2 měsíci přišla do jiného stavu. 18letá Stacey Theobaldová nyní čeká čtyřčata.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

Děti byly počaty přirozeně a těhotenství nebylo plánované. "Budete mít čtyřčata," oznámili minulý týden Stacey lékaři v nemocnici v Gillinghamu v Kentu. Budoucí matka se podle svých slov stále vzpamatovává z šoku. S přítelem se prý už připravili na nečekaný příchod dítěte, že ale budou čtyři, to je ohromilo.

Pravděpodobnost byla 1 ku 1 000 000

Pravděpodobnost narození čtyřčat přirozenou cestou je přitom jedna k milionu. "Gratuluji budoucí matce. Podobné případy se opravdu nestávají každý den. U tak mladé matky, prvorodičky je to téměř zázrak," říká o neobvyklém těhotenství přední britský pediatr Tony Chalhoub. Stacey tvrdí, že se se vším vyrovnala a na děti se těší. Brzké rodičovství je v rodině téměř tradiční. Matka Stacey se stane babičkou v 36 letech.

"Už teď si nedokáži představit, jak budu všem potomkům měnit plínky. Opravdu se bojím," svěřila se novinářům s největší obavou budoucí matka. Šťastným otcem ještě nenarozených dětí je 23letý Mike Spendiff, jenž se prý na početnou rodinu moc těší.

Lékaři však tolik optimističtí nejsou. Mnohačetné těhotenství doprovází řada potíží. Doktoři proto rodičům nabídli, aby počet dětí ještě v prenatálním stádii včas redukovali. Ti ale podobný zákrok rozhodně odmítli.

Výchova čtyřčat vyjde podle odborníků se vším všudy na 17 tisíc liber ročně (asi 850 tis.Kč). Jen za pleny rodina zaplatí 2 tisíce liber (asi 100 tis.Kč), jídlo bude stát přibližně stejně, za oblečení ušetří - vše vyjde "jen" na 1,5 tisíce liber (asi 75 tis.Kč). "Jediné, co mohu Stacey teď poradit, je, aby hodně odpočívala. Dalších 25 let bude, jestli vše dobře dopadne, opravdu dřina," radí Chalhoub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám