Hlavní obsah

Tomáš Savka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý student z Horního Slavkova.

Foto: Promo Gwyn Ashton
Článek

Zpívání má takříkajíc pod kůží. Pochází z muzikantské rodiny. "Od čtyř let hraji na housle, nejdřív klasiku, pak jsem přešel na jazz. Později jsem se začal učit hrát na klavír," řekl Tomáš a my dodáváme, že hraje ještě na kytaru.

Zazpíval si na koncertu, kde účinkoval Jan Ježek, který alternuje v roli Jeana Valjana v muzikálu Bídníci. Do soutěže se přihlásil se svou přítelkyní učitelkou hudby. "Bohužel, vypadla ve druhém kole," řekl Tomáš s tím, že i pak ho všemožně podporovala. Sborovému i sólovému zpěvu se věnoval na ročním výměnném pobytu na německém gymnáziu.

Hudbě se chce věnovat i nadále, ať už soutěž Česko hledá SuperStar dopadne jakkoli. Přihlášku si podal na pedagogické fakulty v Ústí nad Labem a v Praze a na obory, kde by využil jazykové znalosti. Zároveň se však hlásí na dvě hudební školy do Švýcarska, kde již delší dobu žije jeho otec.

Do soutěže nastoupil s číslem 3614.

Reklama

Související články

SPECIÁL: Vše o SuperStar

V neděli 11. dubna diváci a porotci vybrali poslední dva finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Zkompletovala se tak finálová desítka - pět žen a pět mužů....

Výběr článků

Načítám