Hlavní obsah

Sladký rekordman se táhne kilometry daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky indických cukrářů a šéfkuchařů se ve středu sešly na festivalu ve státě Kérala na jihu Indie s cílem vytvořit nejdelší dort na světě. Jejich vanilkový zákusek měří 6,5 kilometru, a zřejmě tedy více než dvojnásobně překonává dosavadního držitele rekordu.

Foto: Profimedia.cz

Dort měřil 6,5 kilometru.

Článek

Dosavadním držitelem rekordu byl ovocný dort dlouhý 3,2 kilometru vytvořený čínskými pekaři v roce 2018. Délku nového rekordmana však musí ještě potvrdit zástupci Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Profimedia.cz

Spotřebováno bylo 15 tun cukru a mouky.

Dort vážící 27 tun se rozkládal na tisících stolů, které vycházely z areálu kuchařského festivalu a pokračovaly po přilehlých ulicích města Triššúr. Pracovalo na něm asi 1500 cukrářů a kuchařů s tradičními bílými čepicemi, kteří při výrobě deset centimetrů vysokého i širokého zákusku pokrytého čokoládovým krémem spotřebovali 12 tun cukru a mouky.

Nejlepší práce na světě? Rozhodně ano, říká tvůrce dezertů

Muži

Při jejich čtyřhodinovém výkonu je pozoroval početný dav přihlížejících. Podle šéfa asociace pekařů státu Kérala již představitelé Guinnessovy knihy rekordů stanovili, že dort měří 6500 metrů, nyní však ještě musí přesnou délku dezertu definitivně potvrdit.

Středeční výkon indických cukrářů měl podle šéfa místní pekařské asociace „ukázat jejich schopnosti celému světu”. „Ujistili jsme se, že je hygiena a chuť na nejvyšší úrovni,” prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám