Hlavní obsah

S rukama v kapsách, Tomáš Baťa se dočkal své poštovní známky

Novinky, mak
Praha

Poštovní známku s portrétem Tomáše Bati představila ve středu Česká pošta. Vydala ji ke 140. výročí narození významného československého podnikatele a tvůrce světového obuvnického impéria. To připadá na 3. dubna 2016.

Nová známka s portrétem Tomáše BatiVideo: Novinky

 
Článek

Známka výtvarnice Evy Haškové a rytce Jaroslava Tvrdoně byla vytvořena rotačním ocelotiskem kombinovaným s dvoubarevným hlubotiskem. Její nominální hodnota je 13 Kč.

„Jméno Baťa dnes zná celý svět a mnozí z nás jsou bezesporu hrdí na českého rodáka a ´krále obuvi´ Tomáše Baťu, který spolu se svými sourozenci obuvnickou firmu ve Zlíně založil, uvedl generální ředitel České pošty Martin Elkán.

Pošta známku vydala v cyklu Osobnosti v počtu 600 tisíc kusů. Vytiskla ji Poštovní tiskárna cenin Praha a.s. Zájemci si ji mohou pořídit na přepážkách pošty od středečního rána.

„Jeho postupy byly na svou dobu revoluční. Ovlivnil nejen město Zlín, kde působil i jako starosta, ale například prosazováním projektů dálkové železniční, letecké, říční a silniční dopravy mířil ke zlepšení soustavy komunikací v rámci celého Československa,“ dodal na adresu Tomáše Bati Elkán.

Anketa

Líbí se vám nová známka s Tomášem Baťou?
Ano
92,3 %
Ne
7,7 %
Celkem hlasovalo 388 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám