Hlavní obsah

Roztomilé klokáně začalo po půl roce vykukovat matce z kapsy

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Zoologická zahrada v Miami se o tomto víkendu pochlubila veřejnosti se svým vzácným přírůstkem - mládětem ohroženého klokana Matschieova. To se narodilo sice už před půl rokem, ale vykukovat ven z kapsy začalo až nyní, zrovna včas na Den matek, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě klokana se půl roku schovávalo v matčině kapseVideo: Reuters

 
Článek

Podle vyjádření zástupců zahrady, na které se odkazuje server televizní stanice Fox, se klokáně narodilo loni 14. října „v téměř embryonálním stavu“. A tak, jako většina klokanů, se i po porodu dál vyvíjelo v matčině kapse.

Teď sice začalo vykukovat ven, dalších několik měsíců však i nadále stráví většinou schované ve vaku u matky. Definitivně odstaveno bude kolem jednoho roku života. Pohlaví nového přírůstku zatím ošetřovatelé neznají.

Klokan Matschieův patří mezi stromové klokany, je jejich největším zástupcem. Ve volné přírodě se vyskytuje na Nové Guineji, kde žije ve špičkách stromů v tropických pralesech. V zajetí je chován ojediněle. Pro zoologickou zahradu v Miami to je už devátý přírůstek tohoto druhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám