Hlavní obsah

Robertsová diskriminuje zaměstnankyně

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Julia Robertsová, která patří mezi nejlépe placené hollywoodské celebrity, znevýhodňuje ženy. Stala "mužem v sukních" a své kolegyně diskriminuje. V současnosti čelí žalobě za to, že svým zaměstnancům vyplácí vyšší mzdy než stejně postaveným zaměstnankyním.

Foto: Lucie Kundrová

Jakub Machura a Katka Kouláková, Muzejní noc 2013

Článek

Hvězdu nového filmu Úsměv Mony Lisy žalují čtyři jazzmanky, které se v tomto snímku účinkovaly. Nesmírně se jich však dotklo, že dostaly zaplaceno méně než jazzoví zpěváci a muzikanti.  

Robertsová prý balamutila

Newyorská čtyřka Jeanne Dalyová, Jill McCarronová, Ada Rovattiová a Lauren Sevianhaveová podala na Julii žalobu u Manhattanského vrchního soudu, v níž tvrdí, že nejde pouze o diskriminaci, ale především o nečestné jednání. Robertsová jim prý lhala a aby je na roli nalákal, slíbila jim dvojnásobné finanční ohodnocení, než jim nakonec skutečně odeslala na účty.

"Julia hraje ve filmu profesorku, která povzbuzuje dívky k překročení tradičních rolí a k dosažení svých cílů. A tady nás přitom diskriminuje jako nějaký chlap. To je dost smutné. Původně nám slíbila sedm set devadesát dolarů za osm hodin práce na natáčení, ale pak nám dala jen tři sta devadesát pět za dvanáct hodin. Přitom každý mužský hudebník dostal šest set třicet dolarů za každý den," rozhořčeně prozradila jazzmanka Dalyová.

Julia Robertsová se ale nedala. Spolu se svou producentskou společností záhy podala protižalobu, v níž obviňuje ženy za nekorektní jednání a za snahu podvodem získat finanční prostředky.

Reklama

Související články

Manžel Robertsové popírá zvěsti o rozvodu

Manžel populární hollywoodské herečky Julie Robertsové, kameraman Danny Moder, dementoval zprávy o jejich údajných manželských potížích poté, co jeden americký...

Julii Robertsovou stihl infarkt

Julii Robertsovou (35), nejkrásnější a nejlépe placenou tvář Hollywoodu, stihl 4. července v Evropě infarkt. Dnes odletěla zpátky domů a ani v nejmenším...

Julia Robertsová čeká, až otěhotní

Hollywoodská hvězda Julia Robertsová je přesvědčená, že těhotenství se nemá plánovat. Ačkoliv přiznává, že se jí stále nedaří otěhotnět, věří, že nebesa...

Výběr článků

Načítám