Hlavní obsah

Probuzený medvěd se v dutině stromu nemohl uvelebit

Novinky, tcs

Medvědi se po zimním spánku probírají velice pomalu a z pelechu se jim moc nechce. Dvojnásob to platí o baribalovi, kterého si všimli pracovníci Národního parku Glacier na americko-kanadských hranicích. Medvěd letos přezimoval v dutině vysokého stromu a dny nyní tráví zejména převalováním a zíváním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd se nemohl uvelebit v dutině stromuVideo: NATIONAL PARK SERVICE, AP

 
Článek

„Měli jste někdy ty dny, kdy nemůžete najít pohodlnou pozici na spaní, nehledě na to, jak moc se snažíte?“ uvádí své video správa parku v americkém státě Montana. Medvěd, který je na nahrávce, to nepochybně zažívá.

V dutině, která se nachází zhruba ve výšce třiceti metrů, se čas od času medvěd na zimu usadí. Tenhle huňáč je ale pod nepřetržitým dohledem.

Poprvé byl pracovníky spatřen už 23. března a od té doby je nepřetržitě sledován webkamerou, kterou správa parku umístila do vzdálenosti sta metrů. Národní park Glacier má celkem 16 webkamer, ta medvědí je nejpopulárnější.

Podle biologů procitání ze zimního spánku neprobíhá u medvědů ze dne na den. Zpravidla se odehrává v řádech týdnů. Medvěd baribal se toho drží a ze stromu doposud nesešplhal.

Maximálně si dovolil opatrnou procházku po okolních větvích. Správa parku bude medvěda sledovat, dokud se nerozhodne sešplhat dolů, což ještě pár dní potrvá. Sledovat probouzejícího se baribala můžete zde či zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám