Hlavní obsah

Poprvé po 80 letech se v zajetí narodila sloní dvojčata

Pětadvacetileté slonici Surangi ze sloního sirotčince na Srí Lance se v úterý narodila dvojčata. Jsou to samečci a oba zdraví. Srílanský odborník na chov slonů Džajantha Džajevardene citovaný agenturou AFP řekl, že je to na Srí Lance první případ narození sloních dvojčat v zajetí od roku 1941.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Srí Lance se vzácně narodila v zajetí sloní dvojčataVideo: Reuters

 
Článek

Dvojčata se narodila v sirotčinci v Pinnavale, kde žije 81 slonů. Surangi porodila už v roce 2019 jednoho potomka. Otcem dvojčat je sedmnáctiletý Pandu, který žije rovněž v sirotčinci. Ředitelka zařízení Renuka Bandaranaikeová řekla, že obě mláďata jsou sice malá, ale zdravá.

Srílanská vláda v srpnu ohlásila nová zpřísněná opatření na ochranu slonů a zvýšila tresty za špatné zacházení s nimi.

Sloni na Srí Lance se budou mít lépe. Opilci se na nich už nesvezou

Koktejl

AFP napsala, že bohatí Srílančané i buddhističtí mniši chovají slony jako domácí zvířata, ale objevuje se mnoho případů špatného zacházení. V případě usvědčení bude podle nového zákona zvíře zabaveno a majiteli hrozí tříleté vězení.

Podle odhadů žije na Srí Lance divoce 7500 slonů. Jejich odchyt je trestný a pachatel za něj může dostat trest smrti. Ochránci zvířat odhadují, že v minulých 15 letech bylo ze srílanských národních parků odvedeno k ochočení až 40 slůňat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám