Hlavní obsah

Policie jí odmítla pomoci, Britka si ukradené kolo vzala zpět sama

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletá Britka Jenni Morton-Humphreysová z anglického Bristolu se dočkala nepříjemného překvapení. Během snídaně jí kdosi ukradl kolo, které si zamkla před kavárnou. Policie odmítla případ řešit, díky odvaze a pomoci cyklistické komunity však Jenni měla své kolo během 24 hodin zpět.

Foto: Profimedia.cz

Britská cyklistka si kolo, které jí ukradli, vzala sama zpět.

Článek

Ihned poté, co Jenni krádež zjistila, kontaktovala policii a zveřejnila fotky kola v ceně 800 liber (zhruba 24 000 korun) na facebookových stránkách místní cyklistické komunity. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Kradené kolo totiž někdo na internetu nabízel za pouhých 100 liber.

Jeden z cyklistů nabídl Jenni pomoc. Napsal zloději zprávu, že přesně takové kolo shání jeho sestra a zda by si ho mohla následující den koupit. Sestrou byla pochopitelně ve skutečnosti okradená Morton-Humphreysová. Se zlodějem domluvil setkání na Stapleton Road v bristolské čtvrti Easton.

Mezitím okradená cyklistka kontaktovala policii a sdělila jim svůj plán vzít si své kolo zpět. Policisté však odmítli poskytnout jí policejní ochranu či zloděje přímo zatknout. Pouze byla varována, ať od celé akce upustí, že je příliš riskantní. Stapleton Road je považována za jednu z nejnebezpečnějších ulic v celé Británii.

Připravila důmyslnou past

Mladá žena se ale nakonec rozhodla pokračovat v celé akci na vlastní pěst. Měla totiž strach, že by zloději mohli s kolem zmizet a už by ho nikdy nenašla. Jennu při setkání se zlodějem nakonec kryl jeden z jejích kamarádů, který nenápadně postával několik metrů od nich.

„Ujistila jsem se, že na sobě nemám nic, podle čeho by mě šlo poznat. Nevzala jsem si žádnou peněženku nebo mobil. V rukou jsem měla pouze cigarety a svazek klíčů,“ popisuje cyklistka.

Během setkání předstírala, že má o kolo zájem, ale něco se jí přece jen nezdá. „Pořád jsem pokládala přihlouplé otázky a nakonec se mi nelíbilo, že je sedlo příliš vysoko,“ vypráví Jenni. Nakonec zloděje požádala, zda by si mohla kolo na zkoušku projet.

Se slovy „podrž mi to“ vrazila zloději do rukou balíček cigaret a klíče. Díky tomu zloděj nepojal žádné podezření a nechal ji nasednout na bicykl. „Jakmile jsem byla pár metrů od něj, opřela jsem se do pedálů naplno,“ popisuje chvíli, kdy zamířila pryč, odvážná cyklistka. Na okamžik se prý bála, zda ji nebude zloděj pronásledovat, ten se ale zmohl jen na bezradný výkřik.

Zloději kolo opravili

Zatímco Jenni mířila na svém kole pryč, rozhořčený zloděj napsal cyklistovi, o kterém se domníval, že je její bratr. „Odjela! Okamžitě po tobě chci 95 babek,“ stálo v rozhořčené zprávě. Dočkal se ale překvapivé odpovědi. „Myslím, že zamířila přímo domů. Nepřekvapuje mě to, protože to bylo její kolo, které jí včera ukradli,“ napsal zloději cyklista.

Jenni Morton-Humphreysová má nyní zpět své kolo, a navíc má ještě jeden důvod k radosti. Aby ho lépe prodali, zloděj či zloději bicykl pořádně nablýskali a opravili šrámy. „Dokonce spravili přední světlo,“ uzavírá příběh se šťastným koncem Jenni Morton-Humphreysová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám