Hlavní obsah

Opuštěný pes čekal sedm let na svého páníčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOGKONG

Věrný pes vyčkával na návrat svých majitelů ze Šanghaje, kteří se před sedmi lety přestěhovali, ale chlupáče tehdy opustili. V úterý o kuriózním případu psí věrnosti informovaly zahraniční agentury.

Foto: Jana Matějíková

magistrát - radniční 1148 - u hlavního vstupu - informace

Článek

Rodina, které pes patřil, se z čínského města odstěhovala v roce 1996. Od té doby se Noodle, jak se pes jmenuje, potuloval po okolí v naději, že se jeho páníček jednou snad ukáže, napsalo hongkongské vydání deníku China Daily.

Nikoho jiného nechtěl

Příběh věrného čtyřnohého miláčka zveřejnil před měsícem list Shanghai Morning News. Na tklivý článek tehdy zareagovaly více než dvě stovky čtenářů, kteří byli ochotni psa se ujmout a nabídnout mu přístřeší.

Někteří tak dokonce učinili. Noodle však v žádné nové rodině nevydržel déle než týden a pokaždé utekl. Od jeho posledního útěku zůstává jeho osud nejasný, již pár dnů jej totiž nikdo neviděl.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli psímu chrápání se vystěhoval z bytu

Attila Varga se odstěhoval ze svého vlastního bytu v obytném bloku v centru rumunského městečka Kluž. Přestože se sám choval takřka ukázkově, jeho pes údajně...

Psík zachránil pastýře před medvědem

Pastýře, kterého v rumunských horách napadl rozzuřený medvěd, zachránil jeho domácí mazlíček. Malé plemeno pekinéze na huňáče tak dlouho dotíralo,...

Výběr článků

Načítám