Hlavní obsah

Opilý turista si zahrával se životem, provokoval slona afrického

Novinky, Vojtěch Pospíšil

V jihoafrickém Krugerově národním parku došlo minulý týden ke znepokojující události. Opilý turista, který byl doprovázen zaměstnancem safari Singita, tam provokoval dospělého slona afrického. Nejprve to vypadalo, že slon na muže zaútočí, ale nakonec se vydal na útěk. Pracovník safari byl po zveřejnění videa propuštěn.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečná zábava - opilec provokoval na safari slona

 
Článek

Skupinka projížděla částí parku, kterou spravuje safari Singita, když vtom si vedle cesty všimli slona a zastavili. Ostatní začali povzbuzovat evidentně podnapilého turistu k tomu, aby se na slona rozeběhl.

Povzbuzený muž tak po chvíli opravdu učinil, ale velký chobotnatec se nenechal zastrašit a vypadalo to, že se připravuje k útoku. Turista se proto otočil a začal utíkat nazpátek, ale k pobavení svých kumpánů upadl. Poté, co se opět postavil na nohy, se ovšem vydal zpět ke slonovi. Tentokrát se mu už podařilo zvíře zahnat.

Následovala výpověď

Na videu je vidět, jak si s turistou oslavně plácl zaměstnanec luxusního safari Singita, který skupinu doprovázel. Reakce jeho zaměstnavatele na sebe nenechala dlouho čekat.

„Provedli jsme důkladné vyšetřování tohoto videa a na jeho základě jsme zvolili adekvátní disciplinární opatření. Průvodce, který byl do konfrontace se slonem zapojen, nadále není zaměstnancem Singity,“ uvedla společnost na svém facebookovém profilu.

Trest čeká i turisty, kteří měli ve svých rukou lahve s alkoholem. Park totiž podle listu Daily Mail v roce 2011 zakázal pití alkoholu na veřejných prostranstvích, aby zabránil chování, které by mohlo vystrašit zvířata.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám