Hlavní obsah

Opilý Brit ukradl doubledecker, aby se dostal domů. Nic si nepamatuje

Nevšední způsob, jak se v opilosti dostat domů, zvolil 52letý Brit Stephen McCartan. Když se koncem loňského roku po divoké pijatyce oddělil od svého kumpána, vloupal se do dvoupatrového autobusu, kde si nejprve zdříml a poté sedl za volant a zamířil k domovu. U soudu uvedl, že si nic nepamatuje. Vyvázl s podmínkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

McCartan loni v prosinci popíjel v městě Poole v anglickém hrabství Dorset. Poté se však potřeboval dostat domů do vesničky Hamworthy, která je vzdálena asi pět kilometrů. Šlapat se mu nechtělo, a tak mu v tu dobu přišlo nejvhodnější ukrást doubledecker a cestu odřídit, uvádí server Metro.

Vzhledem ke svému podroušenému stavu si muž v autobusu nejprve na zhruba hodinku zdříml a poté usedl za volant. Vozidlo se mu podařilo i nastartovat, naboural ovšem zábradlí i přilehlý zaparkovaný automobil, který úplně zdemoloval.

Trpí depresemi a úzkostmi

Tento týden se McCartan dostavil k soudu, kde uvedl, že má celou noc v mlze a nic si z ní nepamatuje. Jeho právní zástupkyně Ewa Russellová k tomu doplnila, že si její klient vzal Xanax, lék proti úzkostem. „Pan McCartan nedokáže nabídnout uspokojivé vysvětlení, sotva si na incident vzpomíná. Poznává se ovšem na záběrech a připouští, že je to on,“ uvedla advokátka.

Muž, který v 90. letech sloužil u britského armádního sboru Royal Engineers, uvedl, že trpí depresemi a úzkostmi. V průběhu života prožil několik traumat a pravděpodobně kvůli tomu trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

McCartan rovněž řekl, že je svým chováním rozladěný a kaje se. Soud se shodl na tom, že dá muži půlroční podmínku, aby dokázal, že krádež autobusu byla výjimka. V případě, že by nadále porušoval zákon, hrozí mu vězení. Mimo to musí zaplatit 250 liber (7280 korun) jako kompenzaci za způsobené škody.

Číňan žije už 14 let na letišti. Rodina mu prý doma zakazuje pít alkohol a kouřit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám