Hlavní obsah

Nicolas Sarkozy s chotí se stali terčem posměchu v reklamě

Právo, nek
Berlín

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a jeho manželka, zpěvačka Carla Bruniová-Sarkozyová, se stali terčem kontroverzní narážky v reklamě. Společnost Sixt, která pronajímá auta, si udělala legraci z výškového rozdílu prezidentského páru.

Článek

Společnost Sixt nabízí v Německu na plakátech malé vozidlo Citroen C3 Picasso pod jehož fotografií připojila doporučení: "Udělejte to jako madam Bruniová. Vezměte si malého Francouze." V závorce pak následuje další text: „Například Citroen C3 Picasso za 29 eur na den u firmy Sixt“.

Autor reklamy zjevně naráží na skutečnost, že Sarkozy je zhruba o deset centimetrů menší než jeho žena, bývalá modelka. Kvůli tomu Bruniová nosí jen zřídka boty na vysokých podpatcích.

Reklama by mohla mít právní dohru

Francouzský list Libération upozornil, že kontroverzní reklama, která v případě firmy Sixt není ničím výjimečným, by mohla mít i právní dopady.

Před dvěma lety musela například nízkonákladová letecká společnost Ryanair zaplatit 60 tisíc eur (1,5 miliónu korun) za to, že ve své kampani použila fotografii Sarkozyho a Bruniové bez jejich souhlasu.

„Jde o reklamu, která je pro Sixt typická. Je nutné ji brát s humorem,“ hájí plakáty mluvčí společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám