Hlavní obsah

Nejstaršímu páru na světě je dohromady 211 let

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když John a Charlotte Hendersonovi z Texasu vstupovali do manželského svazku, psal se rok 1939. V prosinci tak uplyne 80 let od jejich sňatku. A co víc, podle Guinnessovy knihy rekordů se pár stál oficiálně nejstarším párem světa - v součtu je manželům 211 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh více než osm desítek let trvající lásky se začal psát už v roce 1934, kdy se John a Charlotte potkali na univerzitě v Texasu. Scénář tehdy připomínal klišé, které později naplnilo nejeden americký film. Ona plánovala být učitelkou, on hrál za tamní tým amerického fotbalu.

O pět let později oficiálně spojili svoje životy a v centru pro seniory, které zastřešuje právě texaská univerzita pro svoje absolventy a kde manželé žijí už 10 let, se pevnému zdraví těší dodnes.

Každý den cvičí

Zatímco John oslavil již 106. narozeniny, jeho manželka je o rok mladší. „Buďte laskaví ke svým partnerům a všeho s mírou,” prozrazují svoje motto.

Válečný veterán si po 68 letech zopakoval výstup do oblak

Muži

Hendersonovi se díky dlouhověkosti dostali až do Guinnessovy knihy rekordů, kde jsou uvedeni jako nejstarší manželský pár na světě. Přes značně pokročilý věk John nezapomíná ani na svoji fotbalovou minulost a posledních 84 let každoročně navštíví alespoň jedno utkání univerzitního týmu. A aby se držel v kondici, snaží se každý den cvičit.

Reklama

Související články

Seniory bude po Bohumíně vozit rikša

Cyklorikšu budou mít od jara k dispozici senioři z Bohumína na Karvinsku. Jde o dopravní prostředek připomínající tříkolku, má přístřešek. Radnice chce starším...

Výběr článků

Načítám