Hlavní obsah

Nečekal jsem víc než čtyři, povzdechl si u soudu Brit. S manželkou dostali osm let za pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Do vězení na osm let poslal soud v Lisabonu britský manželský pár Rogera a Sue Clarkovy za pašování drog do Evropy. V jejich zavazadlech se našlo devět kilogramů kokainu v hodnotě milionu liber, napsal deník Daily Mail. Trest by si měli dvaasedmdesátiletí pašeráci odpykat v Portugalsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pár britských sedmdesátníků pašoval do Evropy devět kilogramů kokainuVideo: Reuters

 
Článek

Po vynesení rozsudku se Sue rozplakala a Roger Clarke se zmohl jen na slova: „Ježíši Kriste, nečekal jsem víc než čtyři roky. Až bude po všem, bude mi osmdesát.“ Soudkyně Margarida Alvesová byla neoblomná. Prohlásila, že nedopustí, aby se Portugalsko stalo vstupní branou drog do Evropy.

Manželé přicestovali na palubě lodi Marco Polo z Karibiku do Evropy vloni na začátku prosince. Policisté prohledali jejich kajutu 4. prosince a nalezli pod postelí čtyři nové kufry. Ve dvojitých dnech byl ukrytý kokain. Roger Clark tvrdil, že neví, o co se jedná, protože kufry měli předat příteli a měli za to dostat 200 liber jako odměnu za čas, který tím strávili.

Rakouský pár si objednal oblečení, pošta mu k tomu doručila drogy za 13 milionů

Koktejl

Soudkyně odmítla historku manželského páru o tom, že se stali oběťmi podvodu. Během prošetřování případu vyšlo najevo, že Roger i Sue Clarkovi mají za sebou trestnou minulost. Do Norska pašovali 240 kilogramů marihuany, píše Daily Mail.

Policisté zjistili, že během dvou let, které předcházely jejich zatčení v prosinci loňského roku, za poslední dva roky absolvovali manželé plavby, které stály 18 tisíc liber. Další plavbu měli rezervovanou na březen roku 2019. Vyrážet měli z Philipsburgu, hlavního města ostrova Sint Maarten, na ostrovy St. John, Antiqua, Barbados, na portugalskou Madeiru, dál do španělské Malagy a končit se mělo ve španělském přístavním městě Alicante. Cena činila přibližně 4000 liber.

Moře vydalo kokain za desítky milionů

Koktejl

Vzhledem k tomu, že jejich měsíční příjem po zaplacení nájemného za vilu ve Španělsku, kde se usadili, činil 885 liber, nemohli by si tak luxusní plavby dovolit. Clarke tvrdil, že si cesty dopřávali díky jeho podnikání. Údajně uzavřel smlouvu s jamajským podnikatelem a za pomoc při dodávkách ananasů do Velké Británie inkasoval 2000 liber za jeden kontejner.

Vyšetřovatelé ale mají jasno. Manželé měli plavby placené a za pašování drog dostávali odměny ve výši 18 000 až 26 500 liber.

Na španělské Costa Blance, kde se manželé před třemi lety usadili, nebyl pár, respektive Roger Clarke příliš oblíbený. Sousedé ho charakterizovali jako uřvaného, nevychovaného mluvku, který si vymýšlel a předváděl se.

Reklama

Výběr článků

Načítám