Hlavní obsah

Nejprapodivnější zaměstnání na světě: čarodějnice, zombie i hlídač laku

Možná jste už někdy potkali nebo znáte někoho, kdo má tak trochu "divné" zaměstnání. Nyní Vám však představíme pět povolání, která se opravdu nemusí stydět za to, že jsou "prapodivná".

Foto: Profimedia.cz

Být profesionální čarodějnicí jistě není nudná práce.

Článek

Když vám Carla Calamity odpoví na otázku, kde pracuje, nejspíš si budete myslet, že si z vás střílí.  Je totiž zaměstnaná jako profesionální čarodějnice v jeskyni Wookey Hole v Somersetu na jihozápadě Anglie.

Namítnete-li, že čarodějnice neexistují, vězte, že tahle inkasuje plat 50 000 liber (asi 1,5 miliónu Kč) ročně. Když minulá "čarodějnice" odešla do penze, přihlásila se Carla spolu s desítkami dalších zájemců na konkurz, který vyhrála. Nejlépe totiž splnila požadavky, které se od budoucí čarodějnice očekávaly, tedy že se bude umět nepříjemně chichotat, nebude alergická na kočky a bude umět trochu kouzlit.

Povolání - zombie

Ještě o něco hrůzostrašnější je povolání zombie, která straší turisty v hrobkách v okolí londýnského Toweru. Trasa hrůzy, během níž se návštěvníci seznámí s krvavou historií Londýna, je opravdovou show v hollywoodském stylu plná děsivých efektů.

Podle listu Metro byl zájem o místo ohromný a nakonec se o něj rozdělili dva výherci. Louie McKenn (23) z Birminghamu a bývalý archeolog Jeremiah O´Connor (26) z irského Corku. Oba kandidáti však museli náročně dokazovat svůj "děsící potenciál". Jistě se jim to však vyplatilo, osoba nemrtvá totiž pobírá roční plat v přepočtu přes 885 tisíc korun.

V minulém roce byl podnik London Bridge Experience/ London Tombs zvolen nejlepší britskou atrakcí svého druhu a od té doby počty návštěvníků začaly rychle stoupat, citovala manažera strašidelného místa agentura DPA.

Nejlepší práce na světě

Lze bez nadsázky říci, že nejlepší práci na světě získal Brit Ben Southall. Za 2,1 miliónu dolarů ročně bude pomáhat rozvoji turismu v australském Queenslandu. Konkrétně je jeho úkolem plavat, objevovat a užívat si na malém ostrůvku ve Velkém bariérovém útesu.

Southall je instruktorem bungee jumpingu, potápěčem a pracuje i v charitě. Ve svém prezentačním videu se popsal jako muž, který má rád dobrodružství. Jezdil v něm na pštrosovi, běžel maratón a líbal žirafu.

O velmi lukrativní cenu, která si velmi rychle získala označení "nejlepší práce na světě" soutěžilo v samotném finále celkem 16 soutěžících z 15 zemí. Ti poměřili své síly v mnoha disciplínách. Teprve pak porota vyhlásila celkového vítěze. Na počátku výběrového řízení mělo o práci zájem 34 000 lidí.

Nejlepšího kandidáta několik měsíců vybíral svaz turistiky ve státě Queensland a samu soutěž pojal jako reklamu na oblast východní Austrálie.

Práce je práce

Anglická nadace pro správu památek se rozhodla, že Británie znovu potřebuje šaška. Plat státního šaška ještě nebyl stanoven, ale zájem o místo byl velký. Toto velmi tradiční místo bylo volné už více než 350 let. Posledního šaška zaměstnával do roku 1649 král Karel I. Oliver Cromwell. Panovník, známý svým velmi chabým smyslem pro humor, ale nakonec šaška zrušil.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Ne všichni klauni jsou tak veselí, jak se zdají.

Přes zprostředkovatelnu práce se zase nedávno hledala moderátorka či moderátor pro televizní porno kanál. Vyžadovaly se dobré komunikační schopnosti, ochota vést "explicitně sexuální dialog" a podmínka, aby zaměstnanec pracoval "polonahý či polonahá". Plat je 220 liber (6 500 Kč) za směnu.

Nejnudnější práce na světě

Možná nejnudnější práci na světě má Keith Jackson. Jeho úkolem je pozorovat, jak schne lak. Svůj úděl bere stoicky a říká: "Možná je to trochu nudné, ale je opravdu důležité, aby lak schnul rychle."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám