Hlavní obsah

Nejpovedenějšímu aprílovému žertu roku 2009 naletěly milióny lidí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milióny lidí a desítky světových magazínů zaměřených na luxus, hoteliérství a cestování naletěly vydařenému žertíku. Na internetu se objevil videoklip na tzv. hotelicopter, tedy čtyřpatrový vrtulník, který měl ve svých útrobách skýtat luxusní pětihvězdičkový hotel.

Článek

Celý žertík byl od počátku velmi dobře promyšlený. Seriózně působící web helicopter.com, krásné promo video (co na tom, že šlo jen o povedenou animaci), a hesla typu: "Poprvé v letecké historii do vzduchu konečně vzlétne luxus pokojů pětihvězdičkového hotelu. Vyzkoušejte si luxus sami - Hotelicopter". Web propagující tento stroj je vzhledem k přetížení stránek dočasně nedostupný.

:. Takto měl smyšlený stroj postavený na vzhledu vrtulníku Mil V-12 vypadat.

FOTO: Hotelicopter

Podle tvůrců žertu měla mít helikoptéra o 42 metrech 18 vysoce luxusních pokojů pro milovníky adrenalinu hledající opravdu unikátní a nezapomenutelnou cestovatelskou zkušenost. Videoklip ukazující fiktivní létající hotel se stal přes noc doslova internetovou senzací poté, co o tom ve čtvrtek informoval "expert" nazývající se Alvin Farley.

:. Jediný existující exemplář vrtulníku Mil V-12 se nachází v muzeu nedaleko od Moskvy.

FOTO: www.moninoaviation.com

 Farley tvrdil, že posledních pět let strávil upravováním helikoptéry Mil V-12 zakoupené v roce 2004. Tvrdil, že dosáhne rychlosti až 250 kilometrů za hodinu. Nyní vyšlo najevo, že záběry interiéru čítající luxusní velké postele a vířivky byly vzaty ze stránek hotelového řetězce Yotel. Pokoje měly mít samozřejmě veškerý luxus jako odhlučněné postele, vířivku, wi-fi připojení či DVD přehrávač.

Vyrobeny pouze dva kusy

Navíc, v historii byly byly vyrobeny pouze dva vrtulníky tohoto typu. Jeden havaroval v roce 1968 a druhý byl darován muzeu nedaleko Moskvy, kde se stále ještě nachází.

:. Na žertík se nachytalo mnoho renomovaných světových webů.

FOTO: www.avionews.com

:. Světové weby informace přejaly s plnou vážností.

FOTO: Luxurylaunches.com

Kouzlu Hotelicopteru propadly na internetu desítky tisíc lidí a například na Facebooku se stalo jeho fanoušky více než dva tisíce lidí. To, že se gigantem o údajných rozměrech 42 metrů na délku a 28 metrů na výšku s doletem více než 1100 kilometrů nikdy neproletí, jim zjevně ani trochu nevadí.

Anketa

Líbí se vám tento aprílový žert?
Ano
89,9 %
Ne
10,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15991 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám