Hlavní obsah

Nejlepším psem pro Obamu v Bílém domě by byl podle Američanů pudl

– WASHINGTON

Ideálním psem, který by vstoupil do Bílého domu spolu s Barackem Obamou v případě vítězství demokratického kandidáta v listopadových volbách, by byl podle Američanů pudl. Ukázal to průzkum, jehož výsledky ve čtvrtek zveřejnil Americký psí klub (AKC).

Foto: Profimedia.cz

Pudl by byl prý pro nového prezidenta nejreprezentativnější psí rasou.

Článek

Klub uspořádal celonárodní anketu poté, co prezidentský kandidát Demokratické strany Obama a jeho žena Michelle slíbili svým dvěma dcerám, že po volbách 4. listopadu by jim mohli pořídit psa. Průzkum trval podle AKC sedm týdnů a zapojilo se do něj přes 42 000 lidí.

"V tomto soupeření, které bylo téměř stejně zuřivé jako mezi Hillary Clintonovou a Barackem Obamou během primárek, vyhrál pudl o chlup s náskokem jen několika set hlasů před irským teriérem," uvedlo sdružení AKC (American Kennel Club).

Pudl je mimořádně inteligentní a atletický a jeho zvolení za ideálního psa do Bílého domu není překvapivé, řekla mluvčí klubu Lisa Petersonová. Pudl je podle statistik AKC nejoblíbenějším psem Američanů více než 20 posledních let.

Podobná anketa se neuskutečnila pro republikánského kandidáta. Podle AKC je tomu jednoduše proto, že McCain již vlastní 24 domácích zvířat, včetně čtyř psů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám