Hlavní obsah

Nejkrásnější dívka světa je z Indie. Vypadá jako z Bollywoodu

V izraelském rudomořském letovisku Ejlat dostala titul Miss Universe královna krásy Indie Harnáz Sandhuová. Světové tiskové agentury se shodují, že 70. ročník soutěže, kam se přihlásilo osm desítek krásek, byl poznamenán politikou a pandemií koronaviru. Několik zemí se snažilo předem účastnice ovlivnit a naléhaly na to, aby bojkotem vyjádřily nesouhlas s izraelskou politikou vůči Palestincům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Miss Universe se stala soutěžící z IndieVideo: Reuters

 
Článek

Nedělní program se protáhl do pondělních ranních hodin. Z muslimských států, jež udržují úzké kontakty s Palestinci, nakonec soutěž bojkotovala pouze Malajsie, a to ještě s odvoláním na složitou epidemickou situaci.

Svou kandidátku od účasti odrazovala také Jihoafrická republika. Jihoafričanka Lalela Mswaneová ale do Izraele jela, i když Pretoria její účast nepodpořila. Mswaneová si nakonec v soutěži došla pro třetí příčku. Na pomyslné stříbrné pozici skončila dívka z Paraguaye Nadia Ferreiraová.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Nejkrásnější dívka Indie Harnáz Sandhuová triumfovala i v soutěži Miss Universe.

Korunku Indce předala dosavadní Miss Universe Mexičanka Andrea Mezaová, která v listopadu vyzývala kolegyně, aby nechaly politiku stranou a do Ejlatu přijely. Soutěž se v Izraeli konala vůbec poprvé.

Sara Salanskyová z izraelského ministerstva cestovního ruchu řekla, že její země byla vybrána jako pořadatel díky svému úspěšnému vakcinačnímu programu proti koronaviru. Ještě na poslední chvíli mohla soutěž ohrozit nová varianta koronaviru omikron, která se objevila krátce před termínem konání a kvůli které Izrael zavřel cizincům opět své hranice. Většina účastnic Miss Universe ale v tu dobu už v Izraeli byla.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Na druhé příčce skončila Nadia Ferreiraová z Paraguaye. Na snímku při přehlídce v plavkách.

Několik z těch, které přijely po uzávěře hranic, dostalo výjimku s tím, že musely zůstat 72 hodin v karanténě. Francouzka Clemence Botinová, která přijela s velkým předstihem, měla po příjezdu pozitivní test. Po desetidenní karanténě a negativním testu ale mohla soutěžit. Až do neděle byly všechny účastnice testovány na koronavirus každých 48 hodin.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Lalela Mswaneová z JAR skončila třetí.

Nedělní program moderoval americký televizní konferenciér Steve Harvey. Finále se protáhlo až do pondělních ranních hodin i proto, aby se dostalo do amerických televizí ve sledovaném čase.

Soutěž přenášela vysílací společnost Fox a ve více než 170 zemích ji mohlo sledovat až 600 milionů lidí.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Harnáz Sandhuová krátce po triumfu v soutěži Miss Universe.

Anketa

Líbí se vám nová Miss Universe?
ano, je krásná
61,6 %
ne, není můj typ
38,4 %
Celkem hlasovalo 21544 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám