Hlavní obsah

Nastříkal jsem se opalovacím sprejem a málem uhořel, řekl popálený muž

Novinky, Markéta Klánská
Stow

Brett Sigworth ze Stow v americkém Ohiu tvrdí, že málem uhořel kvůli opalovacímu spreji. Když před čtrnácti dny na zahradě svého domu griloval s přáteli, nanesl na sebe kvůli ostrému slunci opalovací sprej. Sotva se ale přiblížil ke grilu, měl celé tělo pokryté plameny.

Muž začal hořet poté, co se nastříkal opalovacím sprejem a stoupl si ke griluVideo: CBS

 
Článek

"Nastříkal jsem na sebe rozprašovací opalovací krém a během několika vteřin ho rozmazal po těle. Pak jsem přešel ke grilu a vzal náčiní, abych prohrábl dřevěné uhlí, a vtom mi z ničeho nic plameny přešly po ruce. Rozšířil se všude, kde byl ten krém,“ popsal incident pro regionální televizi WBZ popálený Američan.

"Totálně jsem zpanikařil a křičel. Nikdy v životě jsem nezažil takovou bolest," přiznal Sigworth.

Naštěstí měl u sebe ale kamarády a přítelkyni, kteří mu zachránili život, když plameny na jeho těle uhasili.

Na snímcích z oddělení popálenin v regionální nemocnici je vidět rozsah jeho zranění. Popáleniny druhého stupně mu sahaly přes hrudník a ucho až na záda, přičemž nejhůř dopadl jeho krk. Podle popálených linií je přesně vidět, kam krém nanesl.

Nejde o peníze ale o varování

"Na produktu nejsou žádná varování o tom, že je hořlavý i po aplikaci na kůži. Myslím, že kdyby lidé měli informace, že je hořlavý ještě dvě minuty po rozetření, nepoužívali by ho. Neměl jsem sebemenší tušení, co se může stát. Bylo to děsivé a nechtěl bych, aby se to stalo ještě někomu jinému," dodal Sigworth.

Muž si už najal právníka. Od společnosti ale nepožaduje peníze, prostřednictvím testů chce jen zjistit, proč k podobné nehodě došlo, a také si přeje více varování na etiketách produktů.

Televize WBZ se pokusila kontaktovat společnost Banana Boat, která krém vyrobila, aby ji požádala o komentář. Bohužel ale marně.

Reklama

Výběr článků

Načítám