Hlavní obsah

Na zdlouhavou rekonstrukci upozornila mladá matka s pořádnou dávkou nadsázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když před rokem začínala oprava silnice v americké Louisianě, bylo obyvatelům v ulici řečeno, že potrvá maximálně dva až čtyři týdny. Je to ale rok a práce pořád není hotová. Natalie Harveyová se tak rozhodla, že na situaci upozorní s notnou dávkou nadsázky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Rok, to už je důvod k oslavě, řekla si zřejmě Harveyová, když se rozhodla upéct dort a staveniště na předměstí New Orleansu vyzdobit do narozeninového hávu. S nadsázkou tak upozorňuje úřady na nekonečnou rekonstrukci komunikace, která obyvatelům od loňského března komplikuje život.

A aby její čin vyvolal náležitou odezvu, dala si s přípravou oslavy pořádnou práci. Sama upekla dort s postavičkami ze stavby, bagry a další stroje vyzdobila barevnými stužkami, nechyběly ani konfety a narozeninové čepice z papíru.

„Dělám běžně dorty k narozeninám svému manželovi a dětem, tak proč bych neoslavila roční narozeniny naší rozkopané ulice?“ říká mladá Američanka.

Fotografie se dostaly skutečně až ke stavebnímu úřadu, který ale zdlouhavou rekonstrukci omlouvá špatným počasím a koronavirovou pandemií. „V posledních týdnech začali pracovat o něco více, ale nikdy nevíte, kdy zase přestanou a staveniště bude ležet ladem,“ dodala Harveyová.

Reklama

Výběr článků

Načítám