Hlavní obsah

Na záchranu medvěda jim stačil žebřík a pár pochodní

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zachránit uvízlého medvěda není nic jednoduchého. Několika Indům se to podařilo za pomoci žebříku a pochodní. A díky kolegovi, který takticky celou operaci natáčel z bezpečí koruny stromu, se příběh jejich skutku dostal do světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesníci s pochodněmi zachránili pomocí žebříku medvědaVideo: Reuters

 
Článek

Do vyschlé nádrže na vodu v čajové plantáži v jihozápadní Indii spadl medvěd 29. srpna. Na záchranu se promptně vydal tým lesníků, kteří došli k plantáži poblíž Doddabetty, nejvyšší hory jihoindického pohoří Nílgiri v indickém státě Tamilnádu.

Neobětujte medvědům svého pomalejšího přítele, radí správa parků v USA

Koktejl

Lesníci se pustili do záchrany. Na strom si vylezl jejich kolega, který vše natočil, zbylí muži položili do nádrže žebřík a čekali, až medvěd vyleze. Aby je nenapadl, zapálili pochodně, které je měly před případným útokem nebezpečné šelmy ochránit.

Do látkového draka na Tchaj-wanu se zamotalo malé dítě, vyletěl s ním do oblak

Koktejl

Jak je vidět na videu, medvěd si zachránců poté, co vylezl z nádrže vůbec nevšímal a utekl do lesa. A lesníci pro jistotu utíkali opačným směrem.

„Medvěd byl rozrušený a nebyl čas na to volat si zálohy. Báli jsme se, že jak se dostane z nádrže, zaútočí na nás. Naštěstí vše dopadlo dobře,“ vysvětlil jeden ze zachránců.

Reklama

Výběr článků

Načítám