Hlavní obsah

Na Olšanech se prodává hrobka s kryptou. Stojí tolik co rodinný dům

Novinky, nčs
Praha

Na pražských Olšanských hřbitovech je na prodej hrobka, kterou si nechal postavit na konci devatenáctého století generál dělostřelectva Bruna Josef von Ritter. Je nově zrekonstruovaná, ovšem její cena se rovná ceně slušného rodinného domku.

Foto: Michaela Ečerová

Hrobka je na prodej za 2 900 000 korun.

Článek

Po své smrti v roce 1894 byl v hrobce sám pohřben a dodnes má uvnitř fotografii. O více než 126 let později je kaple na největším českém pohřebišti na prodej.

Foto: Michaela Ečerová

Na Olšanech je jediná svého druhu.

Pokud ale přemýšlíte, že byste se skutečně stali majiteli jedinečného místa k poslednímu odpočinku a dřímali vedle významných osobností, pak vězte, že budete muset sáhnout hluboko do kapsy. Realitní společnost, která hrobku o rozloze 48 metrů čtverečních prodává, nabízí objekt za bezmála tři miliony korun.

Foto: Michaela Ečerová

Dominantou je jasanový oltář.

Podle realitní makléřky Michaely Ečerové byla část kaple v roce 2013 zrekonstruována. „Proběhla rekonstrukce celého vnitřku, kaple má rovněž novou střechu. Jako dominantní prvek je ve vstupní části jasanový oltář, po jehož rozebrání je umožněn vstup do hrobové části,” uvedla Ečerová na adresu kaple, která je považována za kulturní památku a na Olšanských hřbitovech je jediná svého druhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám