Hlavní obsah

Na fotkách ze školního plesu si připadala tlustá, zhubla 70 kilo a málem zemřela

– Princes Risborough
Novinky, Dagmar Plecháčová

V době, kdy chodila do školy, byla vždycky Lauren Brudenellová větší než všichni spolužáci ve třídě. Při maximální váze ručička ukazovala 105 kilogramů. V tu dobu si vyslechla mnoho posměšků. Tlustou čáru za svým obézním obdobím se však sama rozhodla udělat až poté, co viděla fotografie ze školního plesu, kde všechny dívky vypadaly krásně, ale ona by je nejraději spálila. Nastalo období hubnutí, které se však Lauren vymklo z rukou.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo Lauren na jedné z fotografií ze školního plesu a vpravo v nejkritičtějším období, kdy vážila pouhých 38 kilogramů.

Článek

Do kritického věku 16 let, kdy se nemálo dívek cítí tlusté a ošklivé, se dostala i Lauren a snímky z plesu byly poslední kapkou. Nasadila drastickou dietu a zanedlouho se na hubnutí stala závislá.

Během dvou let zhubla o téměř 70 kilogramů, velikost oblečení měla stejnou jako desetileté děti. Z původního více než metráku se tak dostala až na život ohrožující váhu 38 kilogramů.

„Nenáviděla jsem ten pocit být mnohem větší než všichni moji přátelé, tak jsem přišla s řešením a tím byla dieta. Zašlo to příliš daleko, ale nemohla jsem s tím přestat,“ řekla Lauren, která bydlí v Princes Risborough v hrabství Buckinghamshire se svými rodiči a mladší sestrou.

Foto: Profimedia.cz

Lauren se nelíbilo, že je větší než všichni její přátelé.

„Ptala jsem se mamky, jestli si myslí, že jsem tlustá a ona mi samozřejmě řekla, že ne, ale já jí nevěřila. Nejhorší, co se mi kdy stalo, bylo, když pode mnou na začátku šesté třídy praskla lavička. Spousta lidí se mi smála. Bylo to hrozné,“ přiznala nyní devatenáctiletá dívka.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Brudenellová v období, kdy trpěla anorexií.

V roce 2008 začala držet dietu, která se rychle změnila spíš v hladovku, což se nakonec změnilo v anorexii. Následovaly hospitalizace v nemocnicích a léčby na klinikách. Nyní se mladá žena dostala již na váhu 51 kilogramů, ale podle svých slov s následky nemoci bude bojovat zřejmě po zbytek svého života.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Brudenellová v dnešní podobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám