Hlavní obsah

Muzeum nindžů zloději vykradli za tři minuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Muzeum nindžů ve městě Iga v prefektuře Mie by zřejmě samo potřebovalo několik speciálně cvičených bojovníků z feudálních dob, proslulých rychlostí, nenápadností a nekonvenčními technikami boje. Pak by možná nepřišlo o trezor s milionem jenů (asi 209 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muzeum vykradli neznámí zloději. Celá akce jim zabrala pouhé tři minuty, napsal zpravodajský server The Guardian, který s odkazem na japonská média o případu informoval.

Zaměstnanci muzea zavolali policii, jakmile se v časných ranních hodinách rozezněl alarm. Jenže než policisté dorazili, pachatelé byli pryč.

Jak napsal list Jomiuri šimbun, zloději si otevřeli dveře muzea krumpáčem a odnesli sejf vážící zhruba 150 kilogramů i s veškerou hotovostí, která představovala tržby za víkend, kdy muzeum navštívilo více než 1000 lidí.

V Japonsku mají prvního magistra v oboru nindža

Koktejl

První zmínky o nindžech se objevují od šestého století. Šlo o bojovníky vycvičené pro rychlé zneškodnění protivníka jakýmkoli způsobem. Nindžové byli využíváni pro špionáž, atentáty či sabotáže.

Stejně jako samurjové i nindžové se učili 18 schopnostem nezbytným pro své řemeslo, patřila mezi ně například i duševní rovnováha (Seišin Teki Kjójó) a skvělá orientace v terénu (Či-mon).

A zatímco se řada míst v Japonsku pyšní spojením s nimi, právě Iga a sousední Koga jsou místem, kde vznikly dvě hlavní školy nindžucu – bojového umění nindžů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám