Hlavní obsah

V Japonsku mají prvního magistra v oboru nindža

Novinky, pal

V dnešní době se dá na vysoké škole studovat v podstatě cokoliv. Magisterský titul v oboru nindžovství byl však udělen poprvé. Jeho nositelem se stal 45letý student japonské Univerzity Mie Geniči Mitsuhaši.

Foto: Profimedia.cz

Geniči Mitsuhaši se ve svých 45 letech stal prvním magistrem v oboru nindža

Článek

Geniči Mitsuhaši strávil dva roky studiem historických dokumentů vztahujících se k legendárním nindžům a sám se přitom zdokonaloval v užívání bojových umění. Koupil si také dřevěný dvoupodlažní dům v provincii Iga, kde prý nindžové vznikli, a pěstoval tam rýži a zeleninu.

„Četl jsem, že nindžové přes den pracovali jako farmáři, aby odpoledne mohli trénovat bojová umění,“ řekl pro agenturu AFP novopečený magistr v oboru nindža.

Na tento obor se před dvěma roky zapsal spolu se dvěma dalšími studenty, když ho otevřela univerzita Mie ve městě Tsu v oblasti Kansai, která se rozkládá na jihu centrální části ostrova Honšú. Třikrát týdně navštěvoval školu a napsal práci o tom, jak nindžové obhospodařovávali horské oblasti v Ize v období od 17. do 19. století. Rád by na své studium navázal a získal v oboru i doktorát.

Jedním z nindžů se studenti nestanou

„Byly to naplňující dva roky, protože jsem žil v horské vesničce, kde jsem se věnoval své práci, dělal svůj výzkum a studoval nindži,“ sdělil magistr v oboru nindža pro list Asahi Šimbun.

V Japonsku otevřeli největší park s miniaturami na světě

Cestování

Jeho vedoucí práce Júdži Jamada popsal Mitsuhašiho jako příkladného studenta ve svém oboru. Své budoucí studenty také profesor Jamada upozornil, že studium je zaměřené na učení o nindžech, nikoliv o tom, že by se měli „jedním z nich stát“.

První zprávy o nindžích v Japonsku se objevují od 6. století, největšího rozmachu se tito bojovníci dočkali počátkem 14. století, kdy feudálové najímali žoldnéřské skupiny, aby tito bojovníci pronikli do jiných hradů a získali informace o jejich konkurentech. Konec éry nindžů je spojován se začátkem období Edo, kdy Japonsku vládla rodina Tokugawa.

Reklama

Výběr článků

Načítám