Hlavní obsah

Muž se vydal přes moře za ženou na vodním skútru. Skončil v poutech

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Svým způsobem obrovské odhodlání prokázal osmadvacetiletý Dale McLaughlan. Ve snaze obejít protikoronavirová nařízení se vydal na vodním skútru na ostrov Man za svou přítelkyní. Jenže na něm nikdy předtím neseděl a místo plánovaných čtyřiceti minut mu cesta po moři trvala přes čtyři hodiny. Po dvou dnech s přítelkyní ho zatkla policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

McLaughlan se se ženou seznámil v září, kdy na ostrově pracoval jako pokrývač. Minulý týden se ji rozhodl opět navštívit, jenže současná protikoronavirová opatření zakazují pobyt na ostrově lidem, kteří tam nemají trvalé bydliště nebo tam necestují za účely práce.

Jak uvedl server BBC, který o případu informoval, Skot se v pátek rozhodl vydat se na ostrov na vlastní pěst na vodním skútru. Jenže skútr nikdy v životě neřídil a jeho odhad, že mu cesta potrvá něco kolem čtyřiceti minut se ukázal jako mylný.

Z vesnice Isle of Whitorn vyrazil McLaughlan po deváté ráno a navzdory předpokladům se k břehům ostrova Man, které jsou asi 30 kilometrů vzdálené, dostal až kolem jedné hodiny odpoledne. Přistál u města Ramsey a následně se pěšky vydal do hlavního města ostrova Douglas vzdáleného pětadvacet kilometrů.

Jedno jediné pivo stálo důchodce stejně jako ojeté auto

Koktejl

S ženou následně strávil dva večery v nočních klubech. Jednou policistovi, který ho kontroloval, uvedl adresu dívčina bydliště jako svou vlastní. Při další kontrole však byl zatčen a ke všemu se přiznal. Soud ho potrestal odnětím svobody na čtyři týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám