Hlavní obsah

Muž riskoval svůj život při záchraně rukojmí

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanec Čínské zemědělské banky podstoupil riskantní záchranu jedné z klientek, kterou při přepadení zajal útočník s nožem. Zloděj chtěl v bance minulý týden ukrást v přepočtu více než 36 tisíc korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zaměstnanec banky se sám nabídl zlodějovi jako rukojmí místo klientkyVideo: AP

 
Článek

Hrdinou se stal nejmenovaný manažer Čínské zemědělské banky, respektive jedné z jejích poboček na jihozápadě země v regionu Kuang-si.

Při přepadení banky si lupič vybral jako svou rukojmí jednu ze zákaznic, která právě seděla u přepážky. Ohrožoval ji nožem, mířil přímo na její krk, uvedla CCTV.

„Starat se o bezpečí našich klientů je součástí mojí práce,“ řekl manager pobočky a dodává, že první, co ho napadlo, bylo vyměnit se s napadenou ženou a stát se rukojmím místo ní.

Zareagovala ochranka

Přistoupil tak s návrhem k útočníkovi, k výměně však nedošlo. Nebyl čas. Nestřežené chvíle totiž využil pracovník bezpečnostní služby a zloděje zezadu popadl, když to nejméně čekal. S pomocí manažera ho pak strhl na podlahu.

Pak už se o lupiče, který s takovou loajalitou místních zaměstnanců zřejmě vůbec nepočítal, postarala místní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám