Hlavní obsah

Muž přijel s papouškem a zebrou do baru, skončil na policii

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubuque

Návštěvníkům baru v Dubuque v Iowě se minulý týden naskytla podívaná připomínající scénu z populárního animovaného filmu Madagaskar. Na parkoviště podniku přijelo auto se zebrou a papouškem na předních sedadlech. Někomu se to zřejmě zdálo tak nevídané, že neváhal zavolat policii, která posléze zatkla 55letého řidiče vozu. Nikoli však kvůli zvířatům, ale za řízení pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Na parkovišti před iowským barem se lidem naskytla jedinečná podívaná, v jednom z aut seděla vpředu zebra a papoušek

Článek

Pětapadesátiletý Jerald Reiter z iowského města Cascade se s přítelkyní a jejich dvěma neobvyklými domácími mazlíčky vydal na večeři do baru Dog House, kde prý často pouští dovnitř zvířata.

Majitel baru mu ten den ale řekl, že nemůže zebru a papouška vzít dovnitř, protože se tam zrovna podává jídlo. Zvířata tak musela zůstat v autě na parkovišti, kde jejich přítomnost vzbudila pozdvižení.

Foto: ČTK/AP

Mládě zebry a papoušek jsou milovanými domácími mazlíčky. Jerald Reiter a jeho přítelkyně Vickey Tetersová (na fotce) se k nim prý chovají jako k dětem

Když se pak po jídle chystal Reiter z parkoviště odjet, zastavila ho policie, která přijela na základě hlášení zkontrolovat podivné pasažéry v jeho autě. Policisté si vyslechli, že jde o domácí mazlíčky, kteří v životě Reitera a jeho přítelkyně Vickey Tetersové zastupují roli dětí. Berou je tak i na jejich oblíbené vyjížďky autem.

Toto vysvětlení ale připadalo mužům zákona natolik bizarní, že se rozhodli provést Reiterovi testy na alkohol. Ukázalo se, že má v sobě 0,14 promile, na místě ho tedy zatkli za jízdu pod vlivem. Přípustná hranice alkoholu v krvi je v Iowě totiž pouze 0,08 promile, což zhruba odpovídá několika lokům piva.

Foto: Profimedia.cz

Pětapadesátiletý Jerald Reiter byl na místě zatčen za řízení pod vlivem, obvinění se ale bránil

Reiter se ale tomuto obvinění podle televize KCRG bránil tím, že si při odjezdu z parkoviště dobře uvědomoval, že má v sobě pro řízení nepřípustné množství alkoholu, a chystal se tedy předat volant své spolucestující (samozřejmě ne zebře, ale přítelkyni). Ale přesně v tu chvíli se u něj prý objevila policie a začala se vyptávat.

Podle dostupných informací byl Reiter hned druhý den propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám