Hlavní obsah

Muž na vozíku sjel v Melbourne do kolejiště. Lidé duchapřítomně zasáhli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do velkých problémů se dostal dvaašedesátiletý Gary Stapleton, když při čekání na vlak v australském Melbourne sjel na elektrickém invalidním vozíku do kolejiště. Jeho žena Sue, která je rovněž odkázána na invalidní vozík, začala ihned volat o pomoc, načež přiběhli lidé čekající na vlak na druhé straně nástupiště a Stapletona z kolejí zavčas vytáhli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Incident, který zachytila bezpečnostní kamera, se odehrál začátkem dubna, australská média o něm však informovala až nyní.

Gary a Sue, kteří jsou kvůli degenerativnímu onemocnění upoutáni na invalidní vozík, tehdy čekali na vlak do melbournského předměstí Moonee Ponds, kde chtěli podle serveru 9News strávit den pozorováním kachen.

Pohodový výlet však narušil Garyho pád z nástupiště, po kterém skončil v kolejišti. Toho si všimla pouze Sue, která mu však s ohledem na svůj hendikep nedokázala pomoct. Ihned ale začala křičet o pomoc, načež na místo přispěchali lidé čekající na vlak na druhé straně nástupiště a Stapletona duchapřítomně z kolejí vytáhli.

Motorkář v Indii o vlásek unikl smrti, v poslední vteřině uskočil před vlakem

Koktejl

„Křičela jsem 'pomoc, pomoc'. Nevěděla jsem, co jiného dělat,” svěřila se médiím Sue.

Jakkoli vypadal Garyho pád nebezpečně, vyvázl z něj Australan bez zranění, díky čemuž mohla dvojice pokračovat ve svém výletu.

Hrůzná scéna z nástupiště v Argentině: Žena omdlela a zmizela pod rozjetým vlakem. Přežila

Koktejl

„Kdyby tam nebyli, možná bych tu nebyl,” řekl Gary na adresu lidí, kteří mu při incidentu pomohli.

Reklama

Výběr článků

Načítám