Hlavní obsah

Mravenci demonstrovali za záchranu deštného pralesa

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Zhruba půl miliónu mravenců se zapojilo do protestu za záchranu Amazonského pralesa. Mravenci nosili listové transparenty s hesly jako „Zachraňme Amazonii“ nebo „Pomoc“, aby projevili nesouhlas s kácením deštného pralesa. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mravenci se zapojili do protestu za záchranu Amazonského pralesaVideo: Reuters

 
Článek

„Ti mravenci mají vyzývat k pokračování v ochraně Amazonského pralesa v Brazílii - jejich domova. Žijí tam jejich příbuzní. Momentálně se však území odlesňuje a hrozí jeho zničení,“ uvedl šéf Světového fondu na ochranu přírody pro Afriku a Jižní Ameriku Philipp Goeltenboth.

Akce se konala ve středu v ZOO v Kolíně nad Rýnem před návštěvou německé kancléřky Angely Merkelové v Brazílii. „Doufáme, že německá vláda bude pokračovat v podpoře ochrany Amazonského pralesa v Brazílii tak, jak to dělala do teď,“ dodal Goeltenboth.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Mravenci s transparenty z lístků

Merkelová nakonec podle serveru Germany News při své návštěvě Jižní Ameriky opravdu Brazílii k ochraně Amazonie vyzvala.

Reklama

Výběr článků

Načítám