Hlavní obsah

Míč, který japonskému chlapci spláchlo tsunami, našli na Aljašce

Novinky, Jakub Kynčl

Dojemných příběhů si prožilo Japonsko po silném zemětřesení a zásahu vlny tsunami nemálo. S více než ročním zpožděním je tu další. Šestnáctiletý Misaki Murakami se totiž dostane zpět ke svému fotbalovému míči, který mu silným zemětřesením vzedmutá vlna spláchla. Našel ho Američan David Baxter na ostrůvku u Aljašky.

Foto: Novinky.cz s použitím Yahoo maps

Článek

Jméno šestnáctiletého Japonce bylo napsané přímo na fotbalovém míči. Po více než roce balón objevili u aljašského ostrova Middleton, asi tak 120 kilometrů od pevniny. Murakami potvrdil, že je balón skutečně jeho a dodal, že by byl velmi rád, kdyby dostal balón zpět, jelikož mu vlna spláchla úplně všechno, a toto by tedy byla jediná věc, která by se dochovala.

"Jsem za ten nález opravdu velmi vděčný, zatím jsem ze svých věcí nenašel vůbec nic," uvedl v neděli mladík pro televizi TBS.

Murakami žije ve městě Rikuzen-takata, které tsunami velmi vážně poničilo. V den neštěstí byl doma nemocný, a když udeřilo zemětřesení, utekl do vyššího podlaží. Míč dostal od svých spolužáků v roce 2005, když přecházel na jinou školu.

Nálezcem míče se stal David Baxter, který má shodou okolností japonskou manželku. Ta lehce přeložila chlapcovo jméno společně se vzkazem "hodně štěstí". Pár plánuje poslat míč zpět do Japonska. Muž navíc našel ještě volejbalový míč, tam se však původního majitele určit nepodařilo, protože nebyl nijak popsaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám