Hlavní obsah

Mexický starosta nesplnil předvolební sliby. Donutili ho obléct si ženské šaty a škemrat

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Politici často před volbami slibují věci, které následně nedokážou nebo nechtějí splnit. Málokterému se však stane, aby ho za to stihla pomsta voličů. Starosta mexického města Huixtán Javier Sebastián Jiménez Santiz už ví, jaké to je. Rozzuření obyvatelé ho navlékli do ženských šatů a donutili vybírat peníze od motoristů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Starosta ještě s jedním radním byli posměšně prováděni městem několik dní počínaje 30. červencem. Jak informoval mexický server listu Diario de Mexico, na počátku byl starostův slib, že po volbách zlepší místní vodovodní systém.

Jenže k ničemu takovému nikdy nedošlo, protože na to prý chyběly peníze. Obyvatelům nakonec došla trpělivost. Starosta Santiz byl donucen obléct si bílou košili a dlouhou černou sukni, radního Luise Tona navlékli do růžových šatů s puntíky.

Oba muži pak byli posměšně vedeni ulicemi, které lemovali naštvaní obyvatelé s transparenty připomínajícími selhání obou politiků. Muži v ženských šatech pak byli donuceni zastavovat na silnici auta a vybírat na projekty, které starosta v předvolební kampani slíbil.

Santiz se pokoušel lidem vysvětlit, že své sliby nemohl splnit kvůli tomu, že městu nebyly přiděleny potřebné peníze ve výši tři milionů mexických pesos – zhruba 3,5 milionu korun. Veškeré snahy o vysvětlení však brzy přehlušilo volání lidí, kteří na něj křičeli, aby konečně přestal lhát. Lidé požadují prošetření, zda starosta peníze určené na vodovodní systém nezpronevěřil.

Reklama

Výběr článků

Načítám