Hlavní obsah

Metalová Jede jede mašinka bizarností zdárně konkuruje Jožinovi z bažin

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé bratrské duo Martin a Berny působící pod názvy Blut und Tod a Kiese Music se vrací na scénu - tu českou. Poté, co si němečtí hudebníci vzali na paškál Jožina z Bažin Ivana Mládka, song Jó, ulice Daniela Landy, přišla na řadu i dětská klasika Jede jede mašinka od Maxim Turbulenc. České trio neváhalo a s německými hudebníky dalo dohromady společný song, který musí pobavit i ty nejzapšklejší.

Ochutnávka z metalového coveru songu Jede jede mašinkaVideo: Maxim Turbulenc/Blud und Tod

 
Článek

Bratři Martin a Berny Kiesewetterovi mají českou hudbu evidentně v oblibě. Jinak si ani nejde vysvětlit, že každých pár měsíců přijdou s nějakou českou skladbou zahalenou podle svého do metalového hávu. Před pár týdny se chopili skladby Jede jede mašinka od Maxim Turbulenc. Česká skupina zareagovala vskutku úsměvně.

„Když to kluci z Německa vytvořili, tak nám to zveřejnili na našem profilu na Facebooku a čekali na reakci. Nám se to strašně líbilo – kombinace toho songu a metalu nás vážně pobavila. Jsme blázni, tak jsme si řekli, že by stálo za to dát s nimi síly dohromady a udělat skladbu, kde bychom ty naše verze propojili. A stalo se,” řekl Novinkám člen Maxim Turbulenc Petr Novák alias Ajfel.

V létě naživo v Česku

Jenže u toho ještě nekončí. Tak dlouho se ťuká na dveře, až se dveře otevřou. A tak dlouho Martin s Bernym předělávali české skladby, až si jich všimli organizátoři festivalu Ještě Jeden Fest a pozvali je premiérově účinkovat do ČR.

Jožin z bažin (METAL Cover)

V hodinovém setu tak Blud und Tod předvedou 26. 8. v Tachově to nejlepší ze své tvorby, včetně populárních českých remaků. A už i vrabci na střeše si cvrlikají o tom, že se na festivalu potkají na jednom pódiu právě s Maxim Turbulenc, a není těžké uhodnout, jaká skladba asi tak zazní…

Reklama

Výběr článků

Načítám