Hlavní obsah

Město nahradilo panáčky na semaforu králem rock'n'rollu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Friedberg

Mnohem roztančenější přecházení přechodu mají nově obyvatelé německého Friedbergu. Město vyměnilo fádní panáčky na semaforech za krále rock'n'rollu Elvise Presleyho. Ten je s hesenským městem úzce spjat.

Foto: Profimedia.cz

Město roztančilo semafory pro chodce.

Článek

Od tohoto týdne se podílejí na řízení dopravy v hesenském městě „Elvisové" ze tří semaforů, které byly příhodně instalovány kolem náměstí Elvise Presleyho.

Na červeném signálu jsou patrné obrysy legendárního zpěváka stojícího u mikrofonu. Zelenou chodcům dává Elvis při své typické taneční kreaci, pohybu boků, který kdysi přiváděl fanynky k šílenství.

Podle místního listu Wetterauer Zeitung musela s novou atrakcí v podobě neobvyklých semaforů souhlasit policie.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley je s německým městem úzce spjat.

Presley (1935–1977) byl od října 1958 do března 1960 umístěn jako voják ve Friedbergu. V sousedním Bad Nauheimu během vojny bydlel v jednom hotelu a poté v pronajatém domě.

V obou městech je jejich někdejší slavný obyvatel nadále velkým tématem. V obou působí „elvisovské" spolky a v Bad Nauheimu existují doslova poutní místa, kam fanoušci nosí květiny, malé dárky a zapalují svíčky. Město pořádá i akci European Elvis Festival a chystá vztyčení bronzové sochy zpěváka.

Neobvyklé semafory připomínající místní historii či tradice mají i některá další německá města. Například v Trevíru dává chodcům signál místní rodák Karel Marx, v někdejším významném městě německé reformace Wormsu Martin Luther a v Duisburgu v hornickém Porúří je to havíř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám