Hlavní obsah

Maďarský cukrář vyrábí čokoládové Mikuláše v roušce

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cukrář László Rimóczi z města Lajosmizse ve středním Maďarsku začal letos vyrábět čokoládové Mikuláše v rouškách z marcipánu. Ze začátku to bral jako recesi, ale výrobek má tak velký úspěch, že cukrář málem nestíhá pokrýt poptávku.

Foto: MTI

Čokoládový Mikuláš v roušce se stal v Maďarsku hitem.

Článek

Jak informovala agentura MTI, v zájmu pokrytí poptávky musel zjednodušit design a momentálně vyrábí 100 kusů Mikulášů z bezlepkové italské čokolády denně.

„Měl jsem připravené k distribuci velké čokoládové Mikuláše bez roušek, ale když zákazníci uviděli ty menší v rouškách, musel jsem dodělat roušky i na ty větší,“ říká Rimóczi.

Foto: MTI

Cukrář László Rimóczi a jeho nové výtvory

Maďarská média v souvislosti s Mikuláši v rouškách poznamenala, že tyto výrobky mají v sobě smutnou aktuálnost. Web 24.hu připomíná, že Rimóczi otevřel svou cukrárnu v roce 2014 a to ještě určitě netušil, že o šest let později bude vyrábět speciální Mikuláše s rouškami.

Muž nastoupil do autobusu s hadem kolem úst místo roušky

Koktejl

K jeho jménu se váže několik zajímavých výtvorů, v roce 2017 postavil z griliáše 300 kilogramů vážící maketu kostela ve městě Pécs a ze stejného materiálu vytvořil maketu centra města Szeged o váze 250 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám