Hlavní obsah

Lidské obočí vysloužilo feně slávu i nový domov

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes s lidským obočím. I to je možné. Toulavá fena z Ruska, zbarvená do krémově bílé barvy, se jím může chlubit. A právě její zvláštní husté černé obočí jí získalo obdiv na internetu, nový domov a přineslo nakonec i nové jméno.

Foto: Profimedia.cz

Díky výraznému obočí si Frida našla paničku a vysloužila jméno.

Článek

Toulavá fena, která má výrazné obočí podobné tomu lidskému, nalezla díky této zvláštnosti nový domov. Stalo se tak krátce poté, co byly zveřejněny její fotky a staly se internetovým hitem.

Fena se toulala po ulicích ruského Bratsku, města ležícího v Irkutské oblasti. Ujal se jí útulek Dobraja ruka a tamní dobrovolníci na internet nahráli fotky, kde zachytili i její nejvýraznější rys – „obočí“.

V Thajsku se narodila štěňata čtyři roky mrtvé královské feny

Koktejl

Na první pohled to může působit, že obočí psovi dokreslil nějaký krutý vtipálek. Veterinář však útulku potvrdil, že barva srsti nad očima je původní. Odborníci z útulku se domnívají, že zvláštní obočí, které fena má, pochází od jednoho z jejích předků, kterým byl zřejmě husky.

Foto: ČTK/AP

Kvůli výraznému obočí byla fena pojmenována po surrealistce Fridě Kahlo.

Oksana, nová panička toulavé feny, nalezence pojmenovala Frida po známé mexické malířce Fridě Kahlo, která byla také známá svým výrazným obočím. „Jsem šťastnou majitelkou toho nejzajímavějšího psa na světě,“ kasá se Oksana.

A dodává, že fenka rozumí i několika povelům, jako je „k noze“ a „sedni“. Prý je Frida také navyklá na pobyt doma, takže si dovede říci i o venčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám