Hlavní obsah

Lesbický pár zažaloval majitele penziónu, odmítl je ubytovat kvůli jejich orientaci

Novinky, Dagmar Plecháčová
Brighton

Majitel hotelu v anglickém Brightonu čelí obvinění dvou lesbických dívek, které tvrdí, že je odmítl ubytovat. Mladé slečny jsou přesvědčeny, že se tak stalo právě kvůli jejich sexuální orientaci. Majitel Nasser Dean to však odmítá, prý to udělal proto, že dívky byly hlasité a sprosté.

Článek

Dvaapadesátiletý Dean se nyní obává, že se bude potýkat s velkými problémy, jelikož se do případu zapojila i organizace za občanská práva Liberty, která se rozhodla dívky zastupovat v právních záležitostech.

Dvaadvacetiletá Rebecca Nashová a o tři roky mladší Hope Stubbingsová z Andoveru uvedly, že si telefonicky rezervovaly dvojlůžkový pokoj v hotelu Brunswick Square. Když dorazily na místo, majitel hotelu jim nedal k dispozici žádný pokoj s odůvodněním, že hotel přijímá pouze heterosexuální páry a rodiny. Dean je poté prý vyvedl z hotelu a byl údajně vůči nim agresivní.

S podobným jednáním ze strany ubytovacích zařízení se dosud setkala řada homosexuálních párů, většinou se jednalo o křesťansky smýšlející majitele. Nasser Dean se však brání, že on nemá proti lidem s touto orientací žádný problém.

Neubytujeme jen hooligans a hlučné osoby

„Nikdy jsem se neptal, jestli jsou mí hosté homosexuální, není to moje věc. Kdybych s tím měl problém, nešel bych do Brightonu a nepodnikal bych tady již 22 let,“ řekl Dean na adresu města Brighton, které je známé jako „britská metropole gayů“.

„Nikdy jsem proti takovým lidem nic neměl. Jediný případ, kdy hosty posíláme pryč, je pokud jsou extrémně hluční nebo jde o hooligans. Jsme klidný hotel a tyhle dívky klidné nebyly, tak jsem nechtěl, aby obtěžovaly další hosty,“ obhajoval své jednání Dean.

Organizace Liberty zastupující dívky však reagovala, že jim majitel o příjezdu sdělil: „Žádní dva kluci, žádné dvě ženy. Nemáme žádné pokoje.“ Tuto odpověď dívky dostaly i přesto, že se na kapacitu telefonicky dotazovaly jen pár hodin předtím, než do hotelu skutečně dorazily. Když se začaly bránit, byly vyvedeny z hotelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám