Hlavní obsah

Lední medvědi z Brna dostali předčasný vánoční dárek

Právo, Michal Šťastný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předčasný dárek k Vánocům dostali lední medvědi z brněnské zoologické zahrady. Radnice odklepla zvířatům čtyřmilionovou dotaci na větší prostor pro výběh a na nový luxusní bazén. Stávající už dlouhodobě nevyhovuje a nesplňuje současné parametry pro chov. Zvýšeného komfortu se dočkají oblíbenci návštěvníků patrně už příští rok.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Medvědice Cora se dočká v příštím roce nového bazénku i holandského nápadníka.

Článek

„Po rekonstrukci bude bazén splňovat všechny potřebné požadavky. Bude hlubší a výrazně větší. Chystáme se také upravit okolí bazénu. Přibudou kameny nebo umělé skály, které navážou na současný přírodní svah,“ řekl Právu mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

Expozice ledních medvědů patří mezi největší návštěvnické taháky zahrady. Zvířatům se navíc na Mniší hoře mimořádně daří. Medvědice Cora odchovala už pět medvíďat, což je podle Vaňáče světový unikát.

Gorily v pražské zoo nemají čas se nudit. Nově jim pořídili bublifuk

Koktejl

Před rokem se však musela zasloužilá matka vyrovnat se ztrátou samce Umca, jehož však v dohledné době nahradí nový nápadník, který do moravské metropole přicestuje příští rok z Holandska.

Pokud vše půjde podle plánů, mohou se v zoo dočkat i nových přírůstků, jež už budou patrně dovádět v novém soukromém bazénu. S výstavbou začnou dělníci poté, co magistrát najde zhotovitele projektu. „Předpokládáme, že by stavba neměla trvat déle než pět měsíců, a výběh tak bude připravený na další návštěvnickou sezonu,“ sdělil Petr Hladík (KDU-ČSL), náměstek primátorky města Brna, které zahradu v městské části Bystrc zřizuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám