Hlavní obsah

Kuriózní honička: Muže na mopedu pronásledovalo 11 policejních aut

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklá policejní honička byla k vidění minulý týden v americkém Michiganu. Muže na mopedu, který nejel víc než 60 kilometrů za hodinu, tam pronásledovalo hned 11 policejních vozů. Muži zákona ho nakonec zadrželi až poté, co sesedl, uvedla americká média.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže na mopedu pronásledovalo 11 policejních aut

 
Článek

Osmadvacetiletý Richard Shear se dostal do křížku s policií kvůli vyhrožování své matce a přítelkyni. Podle serveru Fox 17 je měl napadat kladivem a nožem a nakonec se pokusil podpálit dům, v němž s nimi žil.

Jeho matka zavolala policii, které se Shear pokusil uniknout na mopedu. Brzy ho po městě Norton Shores pronásledovalo hned 11 policejních aut. Policisté ale neměli šanci zastavit ho bez použití násilí, a tak jen čekali. Američan se nakonec vrátil ke svému domu, než však stačil doběhnout dovnitř, dostihli ho.

Později se ukázalo, že Shear sloužil osm let u námořní pěchoty a byl nasazen i v Iráku. Trpí posttraumatickým stresovým syndromem a podle přátel se kvůli tomu dostal do potíží s alkoholem. Na dno podle nich narazil právě minulou neděli, kdy došlo ke zmíněné honičce.

Policie ho zatkla, jeho kauci stanovil soudce na 100 tisíc dolarů (zhruba 2,2 miliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám