Hlavní obsah

Koronadýško: Pár věnoval zaměstnancům restaurace přes 236 tisíc

Novinky, tcs

Předtím, než se kvůli koronaviru uchýlil populární houstonský podnik pouze k okénkovému prodeji, zašel si do restaurace na brzkou večeři pár, který zaměstnance restaurace v příjemném slova smyslu šokoval. Po jídle totiž zaměstnancům věnoval spropitné ve výši 9400 dolarů (přes 236 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár, který si nepřál být jmenován, zašel do své oblíbené restaurace v pondělí vpodvečer, když se dozvěděl, že všechny restaurace Irma’s Southwest v Houstonu se uzavřou a bude jim umožněna pouze dovážka nebo okénkový prodej.

Po večeři, která je vyšla na 90 dolarů (2280 korun), se pár rozhodl zanechat velkorysý dar v podobě královského dýška. V hotovosti přidal 1700 dolarů a kartou následně zaplatil dalších 7500 dolarů. Na vzkazu, který pár přiložil k účtu, stálo: „Nechte si to na výplatu vašim lidem v nadcházejících týdnech“.

„Mí lidé byli ohromeni tím, že jim nějaký zákazník dal takové množství peněz, aby jim pomohl překonat nynější těžké časy,“ uvedl pro CNN majitel restaurace Louis Galvan. Částku rozdělil mezi všech svých 30 zaměstnanců, každý dostal přes 300 dolarů.

Budeme tu, dokud budeme moct

Valná část příjmu lidí pracujících v pohostinství pochází právě ze spropitného, Galvan ovšem dodal, že neplánuje zavřít a o své lidi se chce postarat. V úterý byla celá restaurace vydezinfikována a v středu zahájila omezený prodej s sebou.

Číšnici s finančními problémy dali hosté obří dýško

Koktejl

I když přiznává, že svým zaměstnancům může dávat pouze omezenou výši platu, nikdo ho zatím neopustil. „Problém je, že nikdo neví, zda to bude trvat 15 dní nebo 150,“ obává se však Galvan.

O svou restauraci se však bude bít do posledního dechu. „Jsme tu od osmdesátých let a ať už uděláme deset jídel denně, nebo stovku, budeme tu pro zdejší obyvatele tak dlouho, jak jen budeme moci,“ uzavřel Galvan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám