Hlavní obsah

Kolumbijští policisté promlsali daně

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEDELIN

Kolumbijští policisté z Medelinu během několika posledních týdnů utratili v přepočtu zhruba čtyřicet tisíc korun za sladkosti a čokoládu. Jejich nenasytnými žaludky tak prošly peníze vybrané z daní. Strážníci totiž mlsali na účet státu a laskominky si nakupovali za prostředky z policejní pokladny.

Článek

Chování policistů odsoudili nejen Kolumbijci, ale také kolumbijský prezident Alvaro Uribe.

"Utrácení medelinských policejních úředníků mi připadne přinejmenším absurdní. Ministr obrany má nyní v rukou dostatečné pravomoci, aby lidem garantoval průhlednost tohoto případu a zaručil, že se již nic podobného nikdy nestane. Je to nesmyslné mrhání," nechala se slyšet naštvaná hlava jihoamerického státu.

Pokladna vykázala manko

Peníze, vybrané od Kolumbijců na daních, byly původně určeny na zákonné režijní výdaje policejní stanice v Medelinu. Listu Terra Noticias Populares se ale podařilo zjistit, že skončily v pokladnách místních cukráren a obchodů. Strážníci je v nich čtyři měsíce utráceli za sladkosti.

"V policejní pokladně jsme zjistili neuvěřitelné manko. Na podivné machinace policejních úředníků a strážníků se státními penězi nás upozornila reportáž v listu Terra Noticias Populares. Nemůžeme jinak, než dát novinářům za pravdu. Peníze skutečně putovaly na čokoládu a sladkosti," uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám