Hlavní obsah

Kateřina získala na Miss Universe druhé místo za kroj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká Miss Kateřina Smejkalová bravurně vstoupila do klání Miss Unvierse, které se letos koná v thajském Bangkoku. Ve středu obsadila druhé místo v přehlídce národních krojů. Předčila ji jen domácí reprezentantka.

Článek

Kateřině k úspěchu pomohl sto let starý originální kyjovský kroj s ručními výšivkami, kterým ji vybavila módní návrhářka Jaroslava Sedláčková. Dobré umístění může Smejkalové usnadnit cestu k dalším úspěchům.

"Mám z druhého místa velkou radost a zároveň se bojím, že mě s trofejí nepustí do letadla, protože je těžká a měla bych asi velkou nadváhu," smála se po vyhlášení vítězek Kateřina. Získala totiž křišťálovou verzi symbolu Miss Universe - k nebi vzhlížející dívčí siluetu s korunkou. "Doufám, že ji dovezu bez problémů domů a že se cestou nikde nerozbije. Bude to pro mě pěkná památka na soutěž," dodala.

Hned ve středu večer telefonovala svému příteli. "Také on měl z toho radoval. Tenhle úspěch výrazně oživil poslední týden mého pobytu tady v Bangkoku. Začala jsem se také ještě víc těšit na samotné finále," svěřila se Česká Miss.

Přehlídka národních krojů je jednou z důležitých  disciplin, při kterých se porota seznamuje s jednotlivými dívkami a vyhlíží si favoritky, jež by mohly při finále postoupit mezi patnáct semifinalistek. Dalšími disciplinami, v nichž se o postupu rozhoduje, jsou rozhovor a módní přehlídka jak v plavkách, tak ve večerních šatech.

Finále Miss Universe se bude konat 31. května. Semifinálová patnáctka by měla být známa hned zhruba dvacet minut po zahájení show.

Kateřina zaujala na Miss Universe již dříve, když ji organizátoři Miss soutěže vybrali mezi deset dívek, které na charitativní aukci za účasti thajské princezny dražily dary přivezené z domova. Kateřina přispěla zmenšenou kopií korunovačních klenotů českých králů. Také si ji vybral jako jednu z deseti televizní štáb NBC pro rozhovory, které měly navnadit americké diváky na přímý přenos.

Reklama

Související témata:

Související články

Smejkalová zkoušela šaty na Miss Universe

Kateřina Smejkalová, vítězka soutěže krásy Česká Miss, kterou letos prvním ročníkem pořádala Michaela Maláčová, si v úterý vyzkoušela šaty, které si s sebou...

Smejkalová se z Miss Universe nestresuje

Česká Miss Kateřina Smejkalová, která bude reprezentovat Českou republiku na prestižní světové soutěži krásy Miss Universe, si už na sobotní cestu do Bangkoku...

Výběr článků

Načítám