Hlavní obsah

Jednání kvůli výrokům o Vondráčkové bylo odročeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvačka Helena Vondráčková si bude muset nejméně do října počkat na 100 tisíc korun, které soudně vymáhá po společnosti Sidovski Management za negativní výroky manažera Janise Sidovského v médiích a také v knize o ní. Soudkyně městského soudu Dagmar Stamidisová totiž hlavní líčení, které ve středu mělo začít, odročila až na 6. říjen.

Foto: Vladimír Maryška

Delegáti regionálního Sněmu ODS

Článek

"Právník paní Vondráčkové požádal o odročení kvůli termínové kolizi s dalšími soudy, kterých se účastní. Podle omluvy, kterou zaslal, má nařízeno jednání v Liberci a na dalším pracuje v Českých Budějovicích," sdělila ve středu soudkyně.

Jednatelem firmy, po které Vondráčková peníze požaduje, je Sidovského partner, zpěvák Pavel Vítek.

Smlouvu prý porušili

Společnost Sidovski Management má od září s Vondráčkovou smlouvu o vytváření a veřejném provozování uměleckého výkonu. Uvádí se v ní, že se obě smluvní strany vyvarují jakéhokoli negativního hodnocení spolupráce realizované v souvislosti s natáčením pořadu Dlouhá noc a zveřejnění jakékoli negativně vyznívající, byť i pravdivé informace ve kterémkoli sdělovacím prostředku pod smluvní pokutou 100 tisíc korun.

Podle Vondráčkové však byla hned několikrát smlouva porušena, když se Sidovský o umělkyni v sérii článků v jednom týdeníku a také v knize negativně zmiňoval.

Vítek nařčení odmítá

Jednatel Vítek měl prý Vondráčkové za Sidovského výroky zaplatit pokutu do tří dnů ode dne obdržení doporučeného dopisu. Zpěvák tak ale neučinil.

Pavel Vítek ale trvá na tom, že se on nebo Janis Sidovský nikde o Vondráčkové negativně nevyjadřovali, ani o pořadu Dlouhá noc. "K žádnému negativnímu hodnocení spolupráce s Helenou nikde nedošlo," řekl pro deník Blesk.

Reklama

Související témata:

Související články

Helena Vondráčková v Německu zabodovala

Zpěvačka Helena Vondráčková září štěstím. Její televizní show Pouť pro všechny (Ein Fest für alle), která běžela v přímém přenosu na německé televizi...

Výběr článků

Načítám