Hlavní obsah

Žaloba Vondráčkové na Spy jde v úterý před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Žalobou Heleny Vondráčkové a jejího muže Martina Michala na bulvární týdeník Spy se bude v úterý zabývat pražský městský soud. Časopis napsal, že policie Michala v dubnu 2003 zatkla a vzala do vazby, což on popírá. Martin Michal podle dostupných informací ČTK v té době stíhán nebyl.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Spy napsal, že policie Michala 20. dubna loňského roku  zatkla, obvinila a vzala do vazby. Zpěvačka musela podle něj po třech dnech údajně složit několikamiliónovou kauci, aby nezdárného manžela dostala na svobodu. Z článku nevyplynulo, kvůli čemu měl být stíhán.

Právní zástupce Michala a Vondráčkové Vratislav Cimr ČTK tehdy řekl, že v souvislosti s článkem podal žalobu na ochranu osobnosti a také trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu.

"Trestní odpovědnost by měl nést podle nás autor článku a redaktor, který umožnil jeho vydání, a také případně zdroj informací, pokud se jej podaří zjistit," uvedl Cimr. Policie oznámení odložila s tím, že nebyl spáchán trestný čin. Státní zástupce však vyhověl Michalově stížnosti, usnesení policie zrušil a vrátil jí případ k dalšímu vyšetřování.

Civilní žalobu na Spy podala spolu s manželi podle Cimra také daňová poradkyně Vondráčkové a Michala Marcela Hradecká, o níž Spy údajně napsal, že udržuje s Michalem intimní poměr. Po časopisu žádají finanční odškodnění.

Michalovo jméno figuruje v několika kauzách

Policie Michala obvinila kvůli útoku na fotografa Spy Tomáše Martínka, tento incident se však odehrál až po zveřejnění článku ve Spy. Martin Michal čelil obvinění z výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví a poškozování cizí věci. Proti stíhání podal stížnost, ta však byla státním zástupcem jako nedůvodná zamítnuta. Státní zástupce stíhání podmíněně zastavil, když se Michal dohodl s napadeným na finančním odškodnění.

Policie prověřuje trestní oznámení, které na Michala podal jeho obchodní partner Miroslav Stiebal. Navrhuje ho stíhat za podvod, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, pokus krácení daní a padělání veřejné listiny. Podle obchodního rejstříku jsou Michal a Stiebal od roku 1998 členy představenstva akciové společnosti Air Central, která se zabývá koupí a prodejem zboží, zprostředkovatelskou činností v oblasti obchodu a služeb a realitami. V této souvislosti Michal obviněn nebyl.

Martin Michal byl před několika lety obviněn z podvodu velkého rozsahu v souvislosti se svým působením ve společnosti Terrex, která skončila v roce 1995 v likvidaci. Podle obhájce Cimra ho ale pražský městský soud obžaloby zprostil, předloni v lednu zprošťující rozsudek potvrdil také Vrchní soud v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám