Hlavní obsah

Japonské město chrání před medvědy vlčí příšery s planoucíma očima

Právo, CNN, znk, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské město Takikawa na severním ostrově Hokkaidó se před nechtěnými návštěvami medvědů brání moderními technologiemi – zakoupilo dva roboty vypadající jako vlci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku plaší medvědy robotickými vlkyVideo: Reuters

 
Článek

Letos lidé ve venkovských oblastech na severu a západě Japonska zahlédli nejvíce medvědů za posledních pět let. Asi v tuctu případů zvířata, která před zimním spánkem hledají potravu, zaútočila na lidi a dva zabila.

Dlouhá noc i lední medvědi za okny. V mrazivé pustině hledají nového majitele baru

Cestování

Vlčí „příšery“ jsou roboti ve tvaru vlka pokrytí srstí, s divokýma, červeně zářícíma očima. Když jejich senzory zaznamenají pohyb, začnou hýbat hlavou, svítit a vydávat na šedesát typů zvuků od vlčího vytí po mechanické zvuky. Energii dodávají solární baterie.

Kvůli příliš věrné výzdobě na Halloween vyjížděla policie

Koktejl

Premiéru si tito vlci o délce 65 centimetrů a výšce padesát odbyli už před třemi lety poblíž města Kisarazu, kde střežili rýžová pole před nájezdy divokých prasat. Jejich štěkot dosahoval síly 90 decibelů, tedy hluku nákladního auta.

Foto: Kyodo, Reuters

Robotický vlčí strašák v japonské Takikawě

Reklama

Výběr článků

Načítám