Hlavní obsah

Indičtí úředníci nosí do práce helmy. Bojí se, že na ně spadne střecha

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci vládního úřadu východoindického státu Bihár ve městě Arerádž v distriktu Východní Čamparan jsou obyčejní úředníci, přesto mají velice nebezpečnou práci. Kvůli katastrofálnímu stavu budovy, ve které pracují, nosí do práce motorkářské helmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Státní úředníci pracovali v kanceláři s motorkářskými helmami na hlavěVideo: Caters News, AP

 
Článek

Kusy padající omítky i zdiva ze stropu ohrožují lidi v budově téměř každý den. „Nejhorší je to ve chvílích, kdy prší. Voda teče dovnitř a střecha se může zřítit prakticky kdykoliv,“ prohlásil pro stanici News 18 jeden ze zaměstnanců Parvez Ahmad.

Mnoho jeho kolegů už bylo kusy omítky zraněno. „Do práce chodit musíme, tak jsme se všichni rozhodli nosit helmy,“ svěřil se Ahmad s tím, že podobné řešení zvolila i řada návštěvníků, kteří budovu už jednou navštívili nebo o jejím stavu alespoň slyšeli.

„Stavební oddělení už přede dvěma roky prohlásilo budovu za nebezpečnou a nevhodnou k používání. Nadřízení ale nenašli žádné alternativní místo, kam by nás mohli přesunout,“ dodává Ahmadův kolega Amit Kumar Pandey.

Nemlčeli, dostali výtku

Teprve poté, co zoufalí pracovníci zveřejnili video jejich běžného pracovního dne, rozhodla se vláda Biháru své pracovníky přestěhovat. „Pracoviště bude přesunuto během několika dnů,“ prohlásil jeden z Ahmadových nadřízených, který si nepřál být jmenován.

Stěhování prý bylo nařízeno okamžitě, jakmile se k odpovědným osobám dostala zpráva o stavu budovy. Pracovník zodpovědný za přestěhování dostal výtku za nevysvětlené zdržení celého procesu. Stejně byli nakonec potrestáni i úředníci na videu za to, že problém zveřejnili v médiích místo toho, aby informovali své nadřízené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám