Hlavní obsah

Hejno špačků se zformovalo do tvaru lžíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelskému fotografovi Albertu Kešetovi se podařilo zachytit hejno špačků zformované do tvaru lžíce s kupkou cukru. Kešet zachytil ptáky, když se vydal jednou časně ráno fotografovat do údolí řeky Jordán, informoval server BBC.

Foto: YoutTube Albert Keshet

Hejno ptáků se zformovalo do tvaru lžíce.

Článek

„Narazil jsem na hejno špačků. Zůstal jsem tam pět nebo šest hodin a pozoroval je, abych udělal dobré snímky. V jednu chvíli začali stoupat nahoru a k mému překvapení se do pěti vteřin zformovali do tvaru lžíce. Tu formaci na chvíli udrželi a pak se začala lžíce ohýbat stejně jako proslavené lžíce Uriho Gellera. Cestuji a fotografuji deset let a tenhle záběr špačků považuji za nejúžasnější,“ řekl Kešet.

Fotografie dal k dispozici na sociální sítě a sklidil za ně velký ohlas. Přihlásil se i Geller, který se zabývá paranormálními jevy a tvrdí, že má schopnost ohýbat lžíce silou své mysli. Kešetovy záběry považuje za „dárek ke svým 75. narozeninám“, jež oslavil před několika dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám