Hlavní obsah

Francouzský supermarket omylem zlevnil televize na desetinu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o tom, že jeden ze supermarketů ve francouzském Montpellier prodává televize za necelých 31 eur (780 korun), se rozkřikla velice brzy a do obchodu se brzy začaly valit davy lidí. Když jim však prodavači oznámili, že za tuto cenu jim televize opravdu neprodají, vyvolalo to vášně a zasahovat musela policie. Vyklidit obchod se jí povedlo až po zavírací době.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chyba v nacenění způsobila ve středu v obchodě řetězce Géant Casino poprask. Televize, které měly stát 399 eur (zhruba 10 tisíc korun), byly opatřeny cenovkou pouhých 31 eur (780korun).

Informace o neobvyklé ceně se okamžitě rozkřikla a supermarket se brzy zaplnil lidmi, kteří si k pokladnám vezli několik televizí. Podle francouzského spotřebitelského zákona je prodejce povinen svůj produkt prodat za zobrazenou cenu, i když se jedná o chybu o chybu v nacenění.

Pokud se však jedná o chybu očividnou, obchodník může prodej odmítnout. O to se jednalo i v tomto případě a prodavači zákazníkům sdělili, že za necelou tisícovku jim televize opravdu neprodají.

Naštvaní zákazníci ovšem odmítli supermarket opustit a zasahovat musela policie. Té se podařilo rozezlené nakupující dostat z obchodu až v půl jedenácté večer, hodinu po zavíračce.

Reklama

Výběr článků

Načítám