Hlavní obsah

Francouzku před divokými prasaty zachraňovala helikoptéra

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagneres-de-Luchon

Ve filmu byste se takové scéně nejspíše jen ušklíbli, nejmenovaná 30letá Francouzka si ji však prožila na vlastní kůži. Při útěku před divokými prasaty se zachránila tím, že hbitě vyskočila na blízký strom. Když se z něj však nedokázala později sama dostat, musela si zavolat o pomoc. A záchranáři nakonec rozhodli, že bude třeba zásah vrtulníku.

Foto: Profimedia.cz

Setkání s divočákem může být velmi nepříjemné. Ilustrační foto

Článek

Zběsilý útěk před stádem divokých prasat skončil pro 30letou Francouzku štěstím v neštěstí. Před rozzuřenými zvířaty se jí sice podařilo utéct, z útočiště v koruně stromu se jí však samotné už dostat nepodařilo. Při snaze o sestup na zem spadla dva metry níže do větví, ve kterých se zcela zasekla.

Po několika minutách marného snažení se žena rozhodla zavolat záchranáře. Díky tomu, že měla mobil vybavený funkcí GPS, dokázala jim uvést přesné místo, kde se nachází. Rychlého vyproštění se však nedočkala. Záchranáři sice přijeli rychle, ale došli k tomu, že aby mohli ženě bezpečně pomoci, budou potřebovat helikoptéru.

Z nedaleké základny tak během 20 minut přiletěla speciálně vybavená helikoptéra, která pomohla ženu dostat bezpečně na zem. Podle jednoho ze záchranářů si žena při pádu nepřivodila žádné zlomeniny a byla pouze mírně podchlazená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám